Sitter her å surfer rundt på andres blogger, det skrives om høsten, om gule, røde blader, om sofakos, tepper, og kakao. Høsten er også min favoritt, men ikke av samme grunn som mine andre bloggevenner. Høsten er den beste tiden å være kokk. Og her er noen av mine høstfavoritter.
Noske epler, plommer, og pærer er på sitt aller beste, her er en variant av pære som jeg bruker å kjøre på selskaper nede på brygga, de er kokt i tyttebær, sukker og hvitvin, og er kjempe godt til hjorte-og reinsdyr kjøtt.
Og hva er vel bedre en kantareller og steinsopp, hva med en deilig skogsoppsuppe?
Blomkål, er etter min mening en meget undervurdert grønnsak, som jeg akkurat har gjennopdaget og som smaker kjempe godt til kamskjell og sjøkreps. Kok de møre i fløte, og kjør de til pure i blender, smak til med salt, pepper og meierismør. Fantastisk godt!Neper og reddich er gode norske grønnsaker som holder på å gå i glemmeboken.
Og når jeg først er inne på høstgrønnsaker, kan jeg ikke glemme gulrota, på bryggekanten er det selvfølgelig smølagulrota som gjelder.
Skalldyrene er fantastiske, sjøkreps er min favoritt, her er det kraftkoking på gang.
Andre favoritter er multer, blåbær, selleri, lam, reinsdyr, hjort, rype, savoykål og jordskokk.
Så med dette vil jeg ønske dere alle en flott mathøst, og oppfordre til nyte alle disse gode lokale råvarene som høsten kan by på. Kos dere!
3 kommentarer:
Herre min skapar... Æ vassrinn. Komma hæm å laga mat åt mor di... med en gang, pronte :)
Godt råstoff,en dyktig kokk, god vin og en fin ramme rundt mltidet. Hvem ønsker vel ikke det. Det er lov å komme på besøk til mor og far:)
Du kan få lov å kåmma en tur åt ho tante di å du.
Legg inn en kommentar